Prvio dio sezone je iza nas!

Rezime jesenskog dijela prvenstva

1. Zagreb C.O. 3 9 7 0 2 290 : 223 14 +67
2. Bedekovčina 9 7 0 2 303 : 245 14 +58
3. Rekreativac 9 7 0 2 282 : 280 14 +2
4. Pavleki 9 5 0 4 262 : 228 10 +34
5. Zlatar Bistrica 9 5 0 4 191 : 194 10 -3
6. ZG Dubrava 3 9 4 1 4 219 : 229 9 -10
7. Sesvete 9 4 0 5 247 : 246 8 +1
8. Maksimir Pastela 2 9 3 1 5 269 : 262 7 +7
9. Silent 9 2 0 7 239 : 273 4 -34
10. Sloga 2 9 0 0 9 179 : 301 0 -122

Nakon neizvjesne i zanimljive polusezone završili smo na podjeli 1.mjesta sa Zagrebom i Rekreativcem. Dojam je da je rezultat mogao i trebao biti kud i kamo bolji no pred nama je još cijela polusezona i 9 utakmica za popravak dojma.

Od 9 odigranih utakmica upisali smo 7 pobjeda i 2 poraza uz gol razliku 303:245 (+58) što znači da smo 2.momčad po efkikasnosti u ligi. Zabili smo 303 gola, više nego bilo koja druga momčad te pokazali da imamo najefikasniji napad kojeg su kroz sezonu predvodili bezvremenski Denis Mikulec sa 69 pogodaka i Junior Tihomir Pripeljaš sa 60 pogodaka. Istaknuo se i Matija Kardaš sa 46 pogodaka koji je sa desnog krila radio čuda kroz sezonu.

Primljenih 245 pogodaka su rezultat jako loše obrane koju smo igrali dobar dio sezone no prema kraju polusezone osjetno smo popravili igru u obrani pa smo sa 245 primljenih golova od momčadi koja je najviše primila postali momčad koja prima malo. Rezultat je to treninga a odlična obrana koja ima potporu vratara u ovom slučaju Kopreka i Skočaja pokazala je da može i ako ovako nastavi raditi do kraja sezone bi mogli još više popraviti omjer.

Oba poraza smo upisali na gostovanju u Dubravi kod isto imenog protivnika RK ZG Dubrava 3 i kod Rekreativca kada smo doživjeli poraz koji još sada najviše boli. Oba poraza su direktna krivica sudačke organizacije koja nas je oba puta ozbiljno oštetila. Iako se nismo u povijesti nikada previše vadili na suce, ovaj puta moramo iako je dio krivice i na našoj strani no dojam i dalje ostaje da su porazi nezasluženi i ostaje nada da ćemo se zaustaviti na toj brojci.

Pobjede smo sjajno zanizali. Imali smo niz od 6 pobjeda koje smo rastegnuli od 2.kola i gostovanja u Zlatar Bistrici pa sve do poraza od Rekreativca a redom su stradavali još i Maksimir pastela, Sesvete, Pavleki, Zagreb i Silent. Najvrijednija ako bismo izdvojili bila je ona protiv RK Zagreb CO kada smo ih u gostima dobili sa 26:32 iako je svaka povjeda bitna i vrijedna.

Što se pojačanja tiće, pojačali smo se za dva velika imena u sredini sezone. Prvo nam se pridružio Oleg Polanec, već dobro poznati rukometaš u redovima Bedekovčine koji je došao iz Gospića a bivši je reprezentativac sa međunarodnom karijerom a tek su mu 22 godine. Nakon njega, pod kraj sezone pristigao je i Rudi Papić, bivši igrač Medveščaka, dečko koji je sa 23. Godine među mlađima a igrao je premijer ligu, razne kupove i kod nas donio svoje iskustvo. Što se te mladosti tiče, trenutni prosjek godina u momčadi je 19 što je za seniore jako mlada momčad a to je najbolji pokazatelj kakvu budućnost bi naša momčad mogla imati uz malo više rada i predanosti. Na početku sezone po već 3. put od rukometa je odustao Komar koji je bio veliki perspektivac i taman postao prvo lijevo krilo a nešto kasnije i Davor Srebak koji zbog velikog broja obaveza nemože više pružati zadovoljavajuću razinu igre a jedini transfer van iz kluba bio je odlazak Novaka u Zlatar Bistricu.

Od drugih dečkiju doživljavali smo oscilacije. Bilo je tu uspona i padova no i potezanja onda kad nam je bilo najpotrebnije. Odličnu polusezonu je odigrao Kardaš iako u njemu postoji mnogo rezerve za više što će nesumnjivo i pružati. Mikulec i Pripeljaš…velika razlika u godinama no ne i u igri. Obojica su vrsni „goalgeteri“ i najbolji strijelci Bedekovčine. Polanec i Papić, dva pojačanja nisu još ni na 50% a kada se u pripremnom razdoblju pripreme na pošten način, ovi strašni igraći pokazat će svoju klasu i razlog zašto su dovedeni. Vratari su pružali solidne partije. Koprek kao prvi vratar imao je slabiju podršku obrane u već spomenutom početku sezone no odlično se snašao i sakupio velik broj obrana dok se Zvonimir Skočaj pokazao kao pravo otkriće. Bivši pivot odlično se snašao kao golman a pokazao je veliki talent i volju da postane još i bolji. Filip Martinić igra sezonu karijere te sa 27 trenutnih pogodaka uvelike pridonosi momčadi. Uz veliku kreativnost vanjskih igrača, Filip dobiva puno lopti na crtu a u velikom postotku ih i realizira. Njegova zamjena Sovec, iskoristio je sve prilike koje je dobio te se sa 18 godina pokazao kao veliki talent za budućnost. Braća Bešenić su odigrali sa velikim oscilacijama. Borna je na početku sezone postao 1. Lijevo krilo i dobro se snašao. Puno izostaje a očekuje se da napreduje još mnogo a za sad je zadovoljio. Tibor je na srednjem vanjskom još uvijek dosta nesiguran iako igra sve bolje i bolje. Ima mnogo rezerve i fizički je jak i spreman no velik broj tehnićkih grešaka ga nažalost još uvijek muči. Od mlađih dečkiju koji dobivaju manje prilike Jus, Galac, Pranić, Srebak svi su na dobar način pružili ono što se od njih traži. Pranić, Galac i Srebak igraju kadetsku ligu pa sa malom minutažom u seniorima mogu biti zadovoljni a u kadetskoj su standardni prvotimci dok se na Jusa još uvijek čeka a s obzirom da pored sjajnog Kardaša dobiva jako malu minutažu.

Naši kadeti ubilježili su sve poraze u 2.HRL-zapad u kojoj se natječu. Momčad koja se sastoji od igrača 95. do čak 99. godišta teško se može nositi sa kadetima npr. Karlovca koji ima sve kadete 94. Godište a njihovi seniori igraju premijer ligu. Velika je razlika u kvaliteti no nadamo se izvuči neku korisnu pouku za naše mladiće iz ovoga te da kroz malo veću razinu utakmica i natjecanja dobiju ono što im fali a priliku uz trenera Mikulca, dobivaju svi.

Drugi dio sezone za seniore počinje 25./26.2.2012. domaćom utakmicom protiv ZG Dubrave 3 dok kadeti počinju 4./5.2.2012. na gostovanju kod ranije spomenutog Karlovca.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.