Pobjeda i protiv Silenta!

U 7.kolu međužupanijske rukometne lige, naši seniori upisali su 6. pobjedu. Nastradao je RK Silent sa 31:19. Zanimljivo je da je RK Silent klub koji nam je prošle sezone nanio najteži porez otkako se bilježi statistika. U 1.dijelu sezone su nas na svojem terenu savladali sa 32:25 no vratili smo im kod kuće sa 42:28 što je ujedno i naša najveća pobjeda ako gledamo po gol razlici. Dakle najveći poraz, najveća pobjeda i sada 12 golova razlike pokazuju očitu razliku u kvaliteti i napredak u igri Bedekovčine.

Sam početak utakmice je bio poprilično izjednačen. Nakon puno propuštenih prilika na obje strane uspjevamo se odljepiti na nekoliko golova razlike a sigurnu prednost čuvamo i do poluvremena na koje smo otišli sa 17:10. U nastavku nastavljamo istim tempom i do kraja radimo 12 golova razlike za konačnih 31:19. RK Silent je igrao dosta sporo i uspjeli su nam nametnuti svoj spori tempo što je rezultiralo “umrtvljenjem” igre na obje strane. I jedna i druga momčad nanizala je velik broj tehničkih pogrešaka što je rezultiralo brojnim propuštenim prilikama i stvaralo nervozu u redovima Bedekovčine koja je ganjala čim veću gol razliku koja nam je prijeko potrebna. Valja istaknuti odličnog golmana Silenta Deana Šagovca koji je obranio 6 sedmeraca, nekoliko situacija 1 na 1 te bio daleko najbolji igrač gostujuće momčadi. Naš Koprek drugu tekmu za redom pruža dobru partiju uz sve bolju obranu i standardno efikasni napad. Predvodili su ga Tihomir Pripeljaš sa 8 golova dok je Matija Kardaš dao 6. U strijelce su se upisali apsolutno svi igrači koje je trener Despenić stavio u sastav i svi su dobili priliku a veseli što su ju na najbolji način iskoristili. Za momčad su debitirali Nikola Srebak, prvotimac kadetske momčadi Bedekovčine i pojačanje “Bedexa” Rudi Papić koji je proteklog tjedna pristigao iz Medveščaka. Obojica su se sa jednim golom u maloj minutaži predstavili pred opet brojnom domaćom publikom.

Bedekovčani su imali ukupno 6 isključenja dok su gosti imali 5. Utakmicu je obilježio i velik broj sedmeraca koji su proizašli iz neopreznih intervencija obrana. Devet je dosuđeno Bedekovčini no samo su 3 realizirana dok su gosti imali 8 sedmeraca od kojih su 5 realizirali.

Sljedeća utakmica je ona najvažnija…gostujemo kod vodećeg Rekreativca i pobjednik iz tog dvoboja bit će jesenski prvak. Cijela uprava želi momčadi puno uspjeha u predstojećoj utakmici i nadamo se najboljem mogućem ishodu!

RK Bedekovčina – RK Silent 31:19 (17:10)

RK Bedekovčina:
Jus 1, Polanec 3(1), Srebak 1, T.Bešenić 1, Martinić 3, Mikulec 4(1), Koprek, Kardaš 6, Sovec 1, Skočaj, B.Bešenić 1, Papić 1(1), Galac 1, Pripeljaš 8 Trener: Zoran Despenić

RK Silent:
Sedmak 3, Turković 1, Mažuran 6(2), Gramnjak, Gojanović 1, Jelica, Jusić 2, Canjko, Lončarić 4(3), Rožić 2, Šagovac Trener: Davor Barešić Sl. Osoba: Branko Klauzarić

Sutkinje: Srebačić (Bedekovčina) i Vidović (Zagreb)
Nadzornik: Martinić (Zagreb)

Isključenja: Bedekovčina - 12 minuta Silent – 10 minuta
Sedmerci: Bedekovčina – 9/3 Silent – 8/5

Gledatelja: 80

Bookmark the permalink.

Comments are closed.